Daisypath Anniversary tickers

semoga perkahwinan kami hingga ke akhir hayat
Daisypath Anniversary tickers

Saturday, December 20, 2014

JENG......JENG.....JENG....


seperti yg dijanjikan sy akan memberitahu satu donia.......
siapa cinta hati sy skrg...





bukan Mohammad helmi lagi
                             


dia la nyawa sy skrg...
dia la intan payung sy skrg
dia la sumber inspirasi sy
dia la menguatkan lg cinta sy pada Mohammad helmi

My nyawa Muhammad Furqan Nandhran 







disini sy akan share detail kronologi dari detik detik sy 
mdapat tau diri sy hamil sehingga la lahirnya cinta hati kami suami isteri



seperti yg smua tahu sy ni besar orgnya so setiap kali check up
doktor akan bgtau benda yg sama..."kamu kena diet utk dptkan anak"
dan pada masa yg sama sy ada masalah darah tinggi dan dari situ la
sy mula amalkan diet yg seksa...setiap hari makan salad dan tortila wrap..
selama 2 bulan sy amalkan dan sy mula rasa perubahan pada diri sy
makin aktif tapi sy kerap muntah selepas mkn..
tapi otak sy da set ni bukan tanda tand hamil tapi mungkin darah tinggi sy
tak turun or sy amalkan diet yg salah...
selama beberapa hari sy rasa amatla tersiksa smp balik kg mantin yg hanya 
bape jam pun usband tpaksa benti byk kali utk muntah...
balik keje msti benti tepi jln utk muntah...mula rasa takut 
apa pyakit sebenar ni..
smp ckp ngn usband kena check darah ni takut pape kan..
usband kuat kata sy pregnant tp dsebabkan da byk kali 
hati ni dilukai ahahhahhahah
sy pun kata tak....mungkin ini sebab sy ada mslh kesihatan 
akibat tak tahan dgn muntah ...loya....bila masuk food court 
pun da rasa loya smp ckp kt kwn 2 tolong la....jgn mkn situ lagi..
nampak x kejam nya....hahahha

akhirnya sy nekad andai kata kali ini rezeki sy 
xslh kalau sy berhati hati kan...
sy pun beli pregnant test...tapi hanya allah  saje tahu b
bertapa fobia nya sy dgn benda alah ni....
smp nk check pg tu pun da termimpi mimpi yg sy da period
bila bgn tido xde pulak period nya....
pukul 6.30pg sy bgn pergi bilik air dan...........................
tanda hamil kian nampak......
sy xtau nk bgn kn usband ke tidak....
rasa mcm nk mjeriit pun suara x keluar..
nk nangiss apatah lagi...
perlahan lahan sy bgnkn usband,..bgtau dia'
tapi dia pun nan hadooo...pun ternganga gak mcm sy..
it was like whattttt....im'pregnant 
are you sure....

iya itula hakikat nya pn rabakyah awak pregnant.....
sujud syukur.....
sy rasa ya allah hinanya aku...
ko masihhh mendengar doa kami suami isteri..
alhamdulilah....alhamdulilah....alhamdulilah...

ok next....
sy mmg xblh nk lelap mata dan bgtau kita mesti gi 
klinik dan check lebih detail takut tu perasaan kita jer...
nampak tak....nampak tak...punyala masih x percaya lg..

siap siap col 8pg da tercegat di klinik exited sgt da..
dan.....
buat ujian test pregnant lagi skli...
dan hasilnya masih sama double line..
xcaya lg mtk doktor scan lagi...
dan dari situ....sy lihat anugerah terindah dari mu ya allah s.w.t
sy pandang usband dia pun thn nak nangis...
ini yg kami tunggu beberapa thn untuk anugerah ini..
alhamdulilah..alhamdulilah...alhamdulilah
 

guess what....
baby pun da 3 bulan di dlm rahim sy 
dan sy langsung tak rasa apa 
dsbbkan fobia sy yg dulu..

ok next strory...sy upload pic n kesinambungan cerita 
hamil ini...busy pulak....

Thursday, November 27, 2014

alhamdulilah.....

MASIIH BERNAFAS DAN MASIIIH BAHAGIA 

saya ingin kembali berbloging.......


banyak juga yg sy nk share kan di blog... utk tatapan sy di masa akan datang.....
spt yg smua tahu sy sebelum ini mmg terlalu inginkan zuriat...
smp satu masa sy rasa give up dan biarlah Allah 
Swt yg maha mengetahui tahu bila ia akan tjadi...

                                                            ^
                                                            ^


                                                            ^
                                                            ^

                                            ...... anak sapa yer ni......

   
 
in sya allah nanti sy akan share lagi the next story mory....
kbaiiiiiii......

Thursday, August 16, 2012

surat cinta utk mu...2012


                   ...Serius ini rasa hati aku tika ini.....

rindukan dia...dan sentiasa terbayang kenangan
kami di hospital...dan masih dapat rasa lagi kesakitan itu
semua...walau aku sendiri cuba lupakan..
makin kuat utk lupakan makin kerap kenangan
itu mengejar aku ya allah.....
aku sendiri tidak tahu...bagaimana nak ungkap perasaan sendiri..
jadi dgn menaip ini dpt  kurangkan rasa sedih..hiba..rindu ini pada
nya...allah hu akbar...x dpt gambar kan bagaimana perasaan
aku nanti di pagi raya...
beraya bersama orang orang yg pernah hadir dlm hidup mu
mama....yg aku sendiri tidak pernah sangka kami akan
sebaik ini...mungkin ini hikmah nya...tapi apabila lihat
wajah wajah mereka membuatkan hati aku bertambah
tambah rindu pada mu mama...
malah seolah olah melihat mu mama...walau kami
berbeza ayah dapat aku rasakan..ya mereka adalah
darah dagingku....x akan putus hubungan kami
demi memegang janji janji mu yg terakhir mama....
ramadhan makin hampir ke penghujung...
raya makin hampir membuatkan aku makin sesak
kerana aku rasa aku lah manusia yang paling rugi kerna
tidak dapat mengucup tangan mu meminta maaf
pada mu di pagi raya.. sambil berlinang air mata
memikir mama dari jauh....selama 25 tahun aku
lepaskan peluang itu..ya allah hanya kau tahu
bertapa ingin nya hati ini mengucup tangan mu
mama di pagi raya...tapi apakan daya..mama
bukan milik aku seorang...
lagi 2 hari...tp buat pertama kalinya
tahun ini kita beraya sama mama...
tp...hanya mampu melihat mu dari jauh mama
dan hanya pusara mama jadi saksi kita beraya
sama mama...ya allah..smp sini saja aku mampu taip
selebihnya biarlah aku memendam rasa ya allah.......



        

Saturday, June 16, 2012

rindu datang lagii

.......Bukan niat hati utk lupakan arwah mama...
tp rasa rindu makin kuat bila bercerita atau teringatkan
kenangan mama bersama di hospital....seolah olah aku
dpt rasakan kesakitan arwah mama....mungkin ada hikmah
bila mama tiada aku dpt rasa aku ingin kembali dekat di jalan
mu ya allah...baru aku sedar yg hidup semua akan mati...
dan mengadap mu ya allah...tiada satu pun yg tertinggal
dan  aku berdoa pada mu ya allah agar sampai doaku
pada mama yg tercinta...kini aku lebih mengingati mati
ya allah.....baru kini aku sedar setelah lama aku terleka...
permergian mama mmg aku tak pernah sangka....dan
masih rasa dlm mimpi....setiap kali gambar@ kenangan
lain yg aku nampak terus rasa rindu itu datang ya allah
kau kuatkan lah aku....dan aku harap semua ini buatkan
aku lebih kuat utk akan datang....mama orang sayangkan
mama sangat..orang masih dapat rasakan mama dimana
mana saje....orang harap sepanjang orang menjaga mama
mama bahagia setiap saat dgn org...dan melihat kami
semua menjaga mama dgn penuh kasih sayang...
ya allah kau damaikan lah mama ku disana
kau rahmatilah mama ku ya allah agar mama
ku tenang di sana...amin....
al fatihaah..
amiiiiiiiinn..............amin.............

Saturday, April 7, 2012

DATE:3 APRIL 2012


KEHILANGAN INSAN YANG AMAT TERISTIMEWA....YA ALLAH KAU TEMPATKAN LAH MAMA DI SISI HAMBA HAMBA MU YANG BERIMAN DAN BERIKAN AKU KEKUATAN UNTUK DUGAAN MU YANG BERAT  YA ALLAH.......AL FATIHAH......


YA ALLAH BELUM PUAS LAGI RASANYA UNTUK AKU BERMESRA DAN BERKHIDMAT DENGAN DIA
YA ALLAH....
HANYA ALLAH YANG TAHU BERTAPA BERAT HATI INI UTK MELEPASKAN MAMA TAPI DALAM PADA MASA YANG SAMA HATI TAK SANGGUP MELIHAT MAMA MENAHAN KESAKITAN...YA ALLAH PADA MU KU BERDOA KAU BERILAH MAMA KU RAHMAT DI SANA...AMIIN....
walau rasa seketika kita bersama....rasa semua nya bagai dalam mimpi rasa arwah masih ada bersama ku.....
mungkin ambil masa utk aku terima kenyataan ini semua rasa bagai mimpi.......hati terlalu ingin berjumpa dan cium sepuasnya utk bekalan di hari 2 akan datang...tp itu semua dalam mimpi.........masih teringat pesanan arwah.... masih terkenang saat saat kesakitan mama...masih rindu dengan senyuman arwah pasti dan harap mama tenang di sana amiiiiiin........terasa kosong jiwa ini masih rasa menyesal tika mama pergi tidak dapat melihat saat saat terakhir mama.........bila dapat call dari kakak...tak pikir apa hanya berdoa agar bertemu mama tapi bila melangkah masuk ke bilik hanya dapat tengok mama dah pergi tapi dengan tenang....apa yang aku mampu buat hanya mampu menangis kesal kerana disaat dia perlukan kami semua tapi aku terpaksa kerja.....selama 7 hari aku nampak perubahan mama perlahan lahan tanda tanda nak pergi tapi aku masih kuat mengatakan mama boleh hidup lebih mama lg..........tapi itu semua harapan palsu yang aku buat untuk puas kan hati aku....sedangkan mama dah lemah semakin lemah untuk bernafas.....rasa simpati yang amat sangat sehingga aku sendiri rasa tertekan untuk lihat semua  ini........tapi aku tahu ini semua kenangan manis aku dan mama..harapan agar mama tenang disana dan bersama orang orang beriman....mama orang rindu sangat dengan mama andai masa boleh diputar kembali orang tak kan lepaskan masa atau setiap detik dengan mama.................ya allah....kuatkan iman ku kuatkan hati ku agar mama ku tenang disana............
al fatihah..........

                           hanya tangisan rindu orang pada mama dapat hilangkan  rindu ini pada mama

   HAJAH FHARIDAH YASSID 
  ............I LUVE U SO MUCH MAMA.............

Tuesday, October 4, 2011

luahan hati noor rabakyah

dugaan demi dugaan yg kau alami....buat kan kau lagi bertambah tambah matang dan kuat.....
dari dulu kau ditimpa masalah tapi kau ttp masih mampu tersenyum kerna kau jadi kuat dengan adanya
dia..........jika boleh kau tidak mahu bagi dia turut rasa apa yang pernah kau rasa dulu tapi dugaan ttp akan datang tak dapat kau tolak....harap dia mengerti perasaan kau tika ini....harap kau tabah dan jangan jadikan
ini sebagai pelemah hidup kau...kerna dari dulu kau sudah merasai pengalaman yang lagi hebat tapi mungkin kali ini kau lemah kerna dia ada menemani kau...harap dia akan bertambah  kuat menyintai kau dengan adanya dugaan ini dan bertambah sayang pada kau.....walau setiap malam kau meratapi dugaan yang datang dan airmata yang kau jatuh kan sehingga kau sendiri tidak sedar bila ia berhenti kerna kau tahu tiada jalan yang terbaik buat kau ketika ini....mungkin allah tahu apa yang tersirat ketika ini....tapi aku tahu  bertapa hancurnya hati kau tika ini......harap orang yang buatkan kau sentiasa merana dapat pengajaran yang setimpal tidak mungkin kau akan meghukumnya tapi allah maha mengtahui rasa hati insan yg dianaiya...
harap segalanya berlalu dengan pantas aku tahu kau tidak mampu harungi tika ini.....harap si dia sentiasa bersama kau mengharungi detik ini bersama..itu sahaja pinta ku pada mu ya allah....
amiiin....

Thursday, September 15, 2011

sept 2011(lucky)

....................eloooooowwwwwwwww..........................
mcm 2  kenangan bulan sept 11 ni kalu nk diikutkan...
tu yang dok mls nak upload sgt kt blog ni....kusam blog i tau
da la x upload lansung psl raya....org lain sebok menguplaodkan 
pic g open house aku nan ado....hahahhaha....ok  berbalik pada cita 
yg nk den sampaikan td huhuhu pada bulan sept 11 ni...
kenangan manis ada...baru sgt lg xleh nak inform smua org nti da confirm 
bru g tau huhuhuhuhu
kenangan pahit yg mcm kopi pn ada huhuhuuhu..............
maklumla da kawin ni kan....cemburu ada.....syg ada....mrh pn ada....
hahhahahahahhahahahhahhh.....
pas baik ..pasni xmo ngajuk lama2...baru rsa
oh bahagia nya hidup kami hahhahaahahhah.....