Daisypath Anniversary tickers

semoga perkahwinan kami hingga ke akhir hayat
Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 16, 2015

 


KASIH IBU.....BARU KINI AKU TAHU BAGAIMANA RASANYA
YA ALLAH INDAHNYA KEHIDUPAN AKU DENGAN ANUGERAH MU..
KAU LINDUNGKAN LAH ANAK AKU....KAU LIMPAHI LAH REZEKI MU 
KAU PERMUDAHKAN LAH LALUAN HIDUPNYA...KAU PANJANGKAN LAH UMURKU 
UNTUK AKU LIMPAHKAN SEMUA KASIH SAYANG KU YANG TIDAK BERTEPIAN INI..
SEGALA NYA DEMI MU ANAK...AKU SANGGUP REDAH SEMUA DEMI KAMU ANAK
ANDAI SATU HARI NANTI AKU TUA DAN MUNGKIN TIDAK DAPAT BERBAKTI PADA MU LAGI....ADAKAH KAU AKAN BERIKAN AKU SINAR...DAN HARAPAN....
TIDAK MENGAPA AKU YAKIN KAU AKAN PEGANG ERAT TANGANKU HINGGA AKU TUTUP MATA ANAK...ITU SAJA SUDAH MEMADAI UNTUK AKU...
BERTAPA CEPAT MASA BERLALU PERGI TINGGAL KAN KITA.....DARI KAU MASIH TAK BISA BERKATA...HINGGA KAU BOLEH MELANGKAH DAN LAJU MEMELUK ERAT AKU
ITU SAHAJA SUDAH BUAT AKU BAHAGIA SAYANG...
DAN MEMBUAT DIRI AKU DIHARGAI DENGAN TINDAK TANDUK KAU NYATA TAK BISA KEHILANGAN AKU...AKU BERSYUKUR YA ALLAH...

KAU PERCAYALA SAYANG BESAR HARAPAN KU UTK MU ANAK...
YA ALLAH KAU BERIKAN LAH AKU MASA YANG CUKUP SUPAYA BISA AKU 
MENCORAK DIA KE JALAN MU YA ALLAH...
HATI AKU BEGITU MENCINTAI DIA YA ALLAH....






NOTA UTK MU SAYANG
ANDAI MAMA PERGI SEBELUM AJAL MEMISAHKAN KITA

Friday, March 13, 2015

BLACK COOKIESS 


SAYA DENGAN INI NAK MERASMIKAN BISNES ONLINE SAYA SECARA RASMI
DI BLOG NOHELMI INI...
 


DI HARAP JIKA ADA PIHAK INGIN MEMERLUKAN SERVICE KAMI
BOLEH CALL OR WASSAP PADA KAMI : 017 3241006 (BAD)
 



PRODUK KAMI:

BLACK COOKIESS-BEST SELLER
(HARGA IKUT PADA GRAM COOKIESS)



COKLAT COOKIESS
(HARGA IKUT PADA GRAM COOKIESS)


MAKARONI BAKED N CHESE 
(HARGA IKUT SIZE)





MEET BALL CARBONARA
(HARGA IKUT SIZE)





LASAGANA ROTI-BEST SELLER 
(HARGA IKUT SIZE )





KAMI JUGA SEDIAKAN PERKHIDMATAN COD UTK  SETIAP HARI AHAD

JIKA BERMINAT BOLEH TERUS ODER MELALUI
CALL @ WASSAP-017 3241006
FB-NOOR RABAKYAH






Saturday, March 7, 2015

2 MARCH 2015

KHAS UNTUK MU SAYANG-MUHAMMAD FURQAN NADHRAN 07/06/13

hati mama terdetik utk luahkan segala hati mama pada awak sayang....
setiap malam sejak ada kamu sayang mama jadi takut pada mati....
ia mama tahu mati..jodoh..semua milik allah swt..
Tapi mama amat berharap 
saat mama menutup mata  semua nya mama dah bagi pada awak...
tapi andai mama menutup mata tika  kamu kecil sayang...mama tak dapat
berfikir...
sedih hanya allah yang tahu sebab mama tak nak kamu rasa apa itu 
kurang kasih sayang...
sebab rasanya pedih sayang....
mama tak sanggup nak membayangkan jika mama pergi tika kamu kecil dan kamu tiada tempat
berlindung  dan ...kasih sayang yang mama beri sekarang pun masih belum cukup utk kamu...
rasa sedih tiba tiba wujud....perasaan takut datang...hati berdegup kencang membayangkan itu 
semua...
percayala sayang mama sentiasa memohon pada mu ya allah swt kau 
panjangkan la umur ku demi anugerah yang kau beri ini tak sanggup ku membayangkan 
anugerah mu yang terindah ini menjalani liku liku hidup tanpa ku biarla aku menjaganya dengan penuh kasih sayang......

walau pun mama tak mampu mewahkan kamu...tapi mama hanya ada segunung kasih sayang 
untuk mu sayang...
kasih dan sayang mama pada awak tak kan luntur walau ribut melanda sayang 

masih mama ingat saat indah awak di rahim mama walaupun mama terpaksa melalui
setiap jam lalui insulin..tapi mama kuatkan semangat demi utk awak sayang.... 
buatkan mama lagi kat bertambah kasih dan sayang untuk mu 
walau doktor setiap kali pesan "kandungan puan boleh mengakibatkan kematian" tapi mama hanya 
mampu berfikir positif...bagi mama hanya allah swt  tahu semua  berkenaan jodoh....maut....rezeki anak semua di tanganya...


tapi mama akui sejak dengan ada nya penyakit diabetes ini mama lagi takut pada kematian...hanya
disebabkan kamu sayang....
mama selalu berpikir andai mama tiada macam mana awak.... walau mama tahu awak masih ada papa...tapi perasaan itu makin kerap datang sayang......
alangkah indah melalui mata awak mama seolah nampak diri mama...
awak seakan mengerti bila mama tatap mata awak...awak faham gelisah di hati mama...
awak peluk mama pun mama dapat rasa sentuhan ikhlas awak sayang...sungguh mama jatuh cinta dengan awak....

ya allah..kau panjangkan lah umur ku
andai bisa seribu tahun
demi zuriat ku....
kau berikan lah aku kesihatan yang baik
demi anak ku....
kau berikanlah kasih sayang yang kekal
untuk aku dan anak ku...
aku insan hina hanya mampu berdoa..
kau perkenankan la...
amiinnnnnn
 



yg benar: mama to furqan nadhran


Wednesday, February 25, 2015

.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................walau awak tak lama berada di rahim mama tapi mama tetap syg dan sedih................................... yang bijak berkata....penuh dengan ayat ayat yg bisa buat kan hati mama sedih dan terluka................
yang rasa diri hebat penuh dengan syarahan nya....
apa yang mama lakukan hanya kita saja tahu sayang...........tiada istilah kata mampu mama ucap hanya mampu bg tau itu semua perancangan yg maha esa...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bila hati kecil ku terasa
sekian terima kasih

Saturday, December 20, 2014

JENG......JENG.....JENG....


seperti yg dijanjikan sy akan memberitahu satu donia.......
siapa cinta hati sy skrg...





bukan Mohammad helmi lagi
                             


dia la nyawa sy skrg...
dia la intan payung sy skrg
dia la sumber inspirasi sy
dia la menguatkan lg cinta sy pada Mohammad helmi

My nyawa Muhammad Furqan Nandhran 







disini sy akan share detail kronologi dari detik detik sy 
mdapat tau diri sy hamil sehingga la lahirnya cinta hati kami suami isteri



seperti yg smua tahu sy ni besar orgnya so setiap kali check up
doktor akan bgtau benda yg sama..."kamu kena diet utk dptkan anak"
dan pada masa yg sama sy ada masalah darah tinggi dan dari situ la
sy mula amalkan diet yg seksa...setiap hari makan salad dan tortila wrap..
selama 2 bulan sy amalkan dan sy mula rasa perubahan pada diri sy
makin aktif tapi sy kerap muntah selepas mkn..
tapi otak sy da set ni bukan tanda tand hamil tapi mungkin darah tinggi sy
tak turun or sy amalkan diet yg salah...
selama beberapa hari sy rasa amatla tersiksa smp balik kg mantin yg hanya 
bape jam pun usband tpaksa benti byk kali utk muntah...
balik keje msti benti tepi jln utk muntah...mula rasa takut 
apa pyakit sebenar ni..
smp ckp ngn usband kena check darah ni takut pape kan..
usband kuat kata sy pregnant tp dsebabkan da byk kali 
hati ni dilukai ahahhahhahah
sy pun kata tak....mungkin ini sebab sy ada mslh kesihatan 
akibat tak tahan dgn muntah ...loya....bila masuk food court 
pun da rasa loya smp ckp kt kwn 2 tolong la....jgn mkn situ lagi..
nampak x kejam nya....hahahha

akhirnya sy nekad andai kata kali ini rezeki sy 
xslh kalau sy berhati hati kan...
sy pun beli pregnant test...tapi hanya allah  saje tahu b
bertapa fobia nya sy dgn benda alah ni....
smp nk check pg tu pun da termimpi mimpi yg sy da period
bila bgn tido xde pulak period nya....
pukul 6.30pg sy bgn pergi bilik air dan...........................
tanda hamil kian nampak......
sy xtau nk bgn kn usband ke tidak....
rasa mcm nk mjeriit pun suara x keluar..
nk nangiss apatah lagi...
perlahan lahan sy bgnkn usband,..bgtau dia'
tapi dia pun nan hadooo...pun ternganga gak mcm sy..
it was like whattttt....im'pregnant 
are you sure....

iya itula hakikat nya pn rabakyah awak pregnant.....
sujud syukur.....
sy rasa ya allah hinanya aku...
ko masihhh mendengar doa kami suami isteri..
alhamdulilah....alhamdulilah....alhamdulilah...

ok next....
sy mmg xblh nk lelap mata dan bgtau kita mesti gi 
klinik dan check lebih detail takut tu perasaan kita jer...
nampak tak....nampak tak...punyala masih x percaya lg..

siap siap col 8pg da tercegat di klinik exited sgt da..
dan.....
buat ujian test pregnant lagi skli...
dan hasilnya masih sama double line..
xcaya lg mtk doktor scan lagi...
dan dari situ....sy lihat anugerah terindah dari mu ya allah s.w.t
sy pandang usband dia pun thn nak nangis...
ini yg kami tunggu beberapa thn untuk anugerah ini..
alhamdulilah..alhamdulilah...alhamdulilah
 

guess what....
baby pun da 3 bulan di dlm rahim sy 
dan sy langsung tak rasa apa 
dsbbkan fobia sy yg dulu..

ok next strory...sy upload pic n kesinambungan cerita 
hamil ini...busy pulak....

Thursday, November 27, 2014

alhamdulilah.....

MASIIH BERNAFAS DAN MASIIIH BAHAGIA 

saya ingin kembali berbloging.......


banyak juga yg sy nk share kan di blog... utk tatapan sy di masa akan datang.....
spt yg smua tahu sy sebelum ini mmg terlalu inginkan zuriat...
smp satu masa sy rasa give up dan biarlah Allah 
Swt yg maha mengetahui tahu bila ia akan tjadi...

                                                            ^
                                                            ^


                                                            ^
                                                            ^

                                            ...... anak sapa yer ni......

   
 
in sya allah nanti sy akan share lagi the next story mory....
kbaiiiiiii......

Thursday, August 16, 2012

surat cinta utk mu...2012


                   ...Serius ini rasa hati aku tika ini.....

rindukan dia...dan sentiasa terbayang kenangan
kami di hospital...dan masih dapat rasa lagi kesakitan itu
semua...walau aku sendiri cuba lupakan..
makin kuat utk lupakan makin kerap kenangan
itu mengejar aku ya allah.....
aku sendiri tidak tahu...bagaimana nak ungkap perasaan sendiri..
jadi dgn menaip ini dpt  kurangkan rasa sedih..hiba..rindu ini pada
nya...allah hu akbar...x dpt gambar kan bagaimana perasaan
aku nanti di pagi raya...
beraya bersama orang orang yg pernah hadir dlm hidup mu
mama....yg aku sendiri tidak pernah sangka kami akan
sebaik ini...mungkin ini hikmah nya...tapi apabila lihat
wajah wajah mereka membuatkan hati aku bertambah
tambah rindu pada mu mama...
malah seolah olah melihat mu mama...walau kami
berbeza ayah dapat aku rasakan..ya mereka adalah
darah dagingku....x akan putus hubungan kami
demi memegang janji janji mu yg terakhir mama....
ramadhan makin hampir ke penghujung...
raya makin hampir membuatkan aku makin sesak
kerana aku rasa aku lah manusia yang paling rugi kerna
tidak dapat mengucup tangan mu meminta maaf
pada mu di pagi raya.. sambil berlinang air mata
memikir mama dari jauh....selama 25 tahun aku
lepaskan peluang itu..ya allah hanya kau tahu
bertapa ingin nya hati ini mengucup tangan mu
mama di pagi raya...tapi apakan daya..mama
bukan milik aku seorang...
lagi 2 hari...tp buat pertama kalinya
tahun ini kita beraya sama mama...
tp...hanya mampu melihat mu dari jauh mama
dan hanya pusara mama jadi saksi kita beraya
sama mama...ya allah..smp sini saja aku mampu taip
selebihnya biarlah aku memendam rasa ya allah.......